Instagram
Tankönyv
Matek-Infó
Fizika
Biológia
Latin
Irodalmi portál

Bátai Luca (12. C) a Szekszárdon megrendezett Országos Atlétikai Váltófutó Bajnokságon a női junior 4x400 váltó tagjaként aranyérmet szerzett.

Gratulálunk!


Péni István

Forrás: MTI/Mob / Szalmás Péter

Péni István (vmg 2011-2017) ezüstérmet nyert a férfi nagyöblű szabadpuska 3x40 lövéses összetett versenyében a dél-koreai Csangvonban zajló sportlövő-világbajnokság pénteki zárónapján.

István a térdelő, majd a fekvő testhelyzetű 40-40 lövéses szakaszban sem lőtt kiemelkedően, állóban azonban a mezőny legjobbja volt, amivel a győztes Leppán kívül valamennyi ellenfelét maga mögé utasította, 1169 körrel zárta a versenyt, így három körrel lemaradva lett második. Eredménye mérföldkő pályafutásán, hiszen karrierje első felnőtt világbajnoki érmét szerezte meg, egyúttal a csangvoni magyar csapat egyetlen felnőtt dobogós helyét érte el.

Gratulálunk!


Bridzs Világbajnokság

Forrás: bridzs.hu

Idén nyáron 17. alkalommal rendezték meg az ifjúsági bridzs világbajnokságot Wujiangban, Kínában. A versenyen Jalsovszky Janka (12.  ;B) csapatával az 5. helyen végzett, a körmérkőzésen legyőzve az első helyezett, Kína csapatát.

Gratulálunk!


Legfontosabb tudnivalók a jelentkezéssel kapcsolatban:

 • a tanulók tetszőleges számú tantárgy versenyére jelentkezhetnek
 • egy tanuló – az informatika kivételével – egy tantárgy versenyének csak egy kategóriájában versenyezhet
 • az élő idegen nyelvek versenyén nem indulhatnak azok a tanulók (a többieknek a 4. sz. melléklet kitöltése szükséges a jelentkezéshez)
  • akiknek az érintett nyelv anyanyelvük, vagy legalább egyik szülőjük beszélt anyanyelve,
  • akik a 12. életévük betöltése után – a versenyben való részvétel tanévével bezárólag – összesen legalább egy évet töltöttek az adott nyelvterületen,
  • akik a 12. életévük betöltése után legalább egy tanéven át folytattak iskolai tanulmányokat az adott nyelvterületen,
  • akik a 12. életévük betöltése után az adott nyelvet legalább egy tanéven keresztül olyan – külföldi, Magyarországon működő külföldi vagy külföldi rendszerű – iskolában tanulták, amelynek tanítási nyelve az érintett nyelv.

Legfontosabb tudnivalók a versennyel kapcsolatban:

 • az írásbeli munkát csak azok a versenyzők kezdhetik meg, akik a feladatlapok kiosztásakor a csoportbeosztásnak megfelelően jelen vannak
 • az írásbeli munka során csak a központilag kiadott feladatlapon, valamint a versenyt szervező intézmény által biztosított munkalapokon lehet dolgozni
 • a rajzokat ceruzával, minden egyéb írásbeli munkát kék vagy fekete színű tintával (golyóstollal) kell elkészíteni
 • a versenyzők a versenykiírás tantárgyi fejezeteiben, illetve a feladatlapokhoz tartozó tudnivalókban meghatározott segédeszközöket használhatják
 • az íróeszközökről és a segédeszközökről a versenyzők gondoskodnak a segédeszközöket a versenyzők egymás között nem cserélhetik.

OKTV 2018 (.pdf)

Erasmus+

A Tempus Közalapítvány Erasmus+ KA1 Programjának 2017-es pályázati fordulójában támogatást nyertünk a 21. századi tanítási módszerekkel a diákok motiválására elnevezésű projekt megvalósítására a 2017.06.01. – 2019.05.31. közötti időszakra. A program keretein belül tíz tanárunk vehet részt szakmai továbbképző kurzusokon európa különböző országaiban. Idén nyáron Írországban járt két angoltanárunk – Csapody Barbara és Mártonffyné Borhidi Gabriella -- valamint az Egyesült Királyságban egy matematika-informatika szakos kolléga, Volf Annamária.

Tovább...


Iszprávnik Péter (12. E) a Changwoni világbajnokság mix csoportjában (ahol az országok legjobb fiú és lány párosai indulnak) 24., fiú légpisztolyos számban 41. helyen végzett 560 körös teljesítménnyel.

Gratulálunk Dínó!


A Magyar Tenisz Szövetség által szervezett nemzetközi teniszversenyen lehetőség van közösségi szolgálat végzésére. A feladatok közé a versenyzők segítése, üdítők osztása, a teniszpályák felügyelete, stb. tartozik. Jelentkezni (jelenleg a MaYoR elektornikus napló események menüpont alatt lehet) 2018. szeptember 7-én éjfélig.

A közösségi szolgálat ideje: 2018. szeptember 22-23 és 29-30, délelőtti-délutáni turnusokkal. Egy alkalomra maximum 3 fő jelentkezhet.


Naval Ensign of Japan.svgDavid Newton, uploader was Denelson83 - 自衛隊法施行令 and File:DSP Z 8702 C.pdf, CC BY-SA 3.0, Link

A 2018/19-es tanévre a Városmajori Gimnázium nyerte meg a HAKUHO ösztöndíjat! A nemzetközi program keretében 2019 áprilisában 2 héten keresztül 4 fiatal diákunk és tanáruk képviselheti Magyarországot Japánban. A részt vevő diákok személye még nem dőlt el, de feltétel, hogy a japánul tanuljanak az iskolában, ezért a szeptemberben induló kilencedikes csoportból fognak kiválasztásra kerülni egy versenyvizsgával.

A program teljes költségét a Japán Alapítvány állja.

Bővebb részletekkel folyamatosan frissül a VMG Japán Tankörének honlapja, illetve Vittay Dominika tanárnőt is meg lehet keresni.

Sok szeretettel gratulálunk!


Névnapok
Ma: Tekla
Holnap: Gellért, Mercédesz
Ma-holnap a Majorban
szeptember
október
 • X.8-12. Gólyahét
 • X.12. 17:00 Gólyabál
Tehetségpont
Erasmus+
Öko
ökoiskola
eset
MaYoR - 2002-2018 © GPL